Robert Fux, kvällens värd

robert fux

Robert Fux är en prisbelönt skådespelare, artist, dragqueen och en av Sveriges absolut mest spännande och unika scenkonstnärer som alltid rör sig mellan olika genrer och världar. Som queerprofil är han bland mycket annat känd som extravagant värd för den legendariska nattvarietén Salong Giraff samt konferencier på burleskscenen Hootchy Kootchy Club på Södra Teatern, men syns ofta i klubbsammanhang och på underjordiska scener i hela landet.

Han tillhör sedan ett par år tillbaka den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater och har blivit uppmärksammad i ett flertal hyllade rolltolkningar och monologer som tex ”Orlando”, ”Cabaret” och ””Ansvaret är vårt/Tingsten”. 2014 tilldelades han Medeapriset med nomineringen ”En världsmedborgare som ytterst skickligt berikar det svenska scenkonstlivet och som ger fler dimensioner till begreppet mångfald.”

– För mig är Bowie och Iman två fantastiska syresättare, normbrytare och världsförbättrare. Med sin stora konst och orubbliga tro på mänskligheten får dom oss alla att växa och våga mer. Att bära vidare deras glittrande stafettpinne i Globen känns oerhört mäktigt!

superturken