Per Grankvist, folkbildare och författare

per grankvist_ foto: Anna Hållams
foto: Anna Hållams

Per Grankvist är folkbildare, författare och föreläsare inom hållbarhet och mediekunskap.

Som journalist har Per haft uppdrag för bland andra Sydsvenskan, SvD, Axess, SVT, DN, TV4 och Veckans Affärer. Han syns regelbundet i media för att kommentera aktuella fenomen och händelser.

Per är författare till flera uppmärksammade böcker och essäer, där den senaste heter ”En värld av filterbubblor” och handlar om vår förmåga att förstå världen. Per har kallats en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell för sitt sätt att nyfiket utforska aktuella fenomen på ett oväntat sätt och genom att placera händelser i större sammanhang.

Per har grundat analysbrevet CSR i Praktiken som belyser hur företag tjänar pengar på hållbarhet. Analysbrevet når över 20 000 personer som arbetar med hållbarhetsfrågor i Sverige.

Som föreläsare har Per blivit känd för sitt sätt att utgå från ny forskning och använda konst, kultur och historia för att addera oanade perspektiv på aktuella ämnen på ett underhållande sätt. Både 2015 och 2016 blev han utsedd till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer för sin förmåga att förmedla komplicerade saker på ett begripligt sätt.

På Bowie talks kommer Per att berätta om hur vi kan göra för att komma ur våra filterbubblor, sträcka oss längre och hitta sätta att förnya oss själva – precis som Bowie gjorde.

superturken